COGS 589 Mezuniyet Projesi - İzlence

Tanım:

Bu kredisiz ders, Bilişsel Bilimler Tezsiz Yüksek Lisans programından mezuniyet için gerekli koşuldur. Dersin, hazırlık yarıyılları hariç en geç 3. yarıyılda alınması zorunludur. Dersi veren öğretim elemanının gözetiminde öğrenciden bilişsel bilimler alanında bir araştırma ya da proje yapması ve sonuçlarını rapor etmesi beklenir.

Ders Hedefleri

Dersin sonunda öğrencinin,

• Bir araştırma projesi formüle etmesi
  • Lisansüstü çalışması boyunca edindiği uzmanlık ve bilgiyi araştırma yapmak ve/veya bir proje yapmak için nasıl kullanacağını öğrenmesi.
  • Bir araştırma/proje raporu yazıp ve sunması

beklenir.

Ders Öğrenme Çıktıları

Dersi geçen öğrenciler şunları yapabilecektir:

• Bir araştırma problemi tanımlama.
  • Bu sorunu çözmek için gerekli yöntemleri/araçları ve verileri belirleme.
  • Araştırmayı/projeyi süpervizörle koordine etme.
  • Sonuçları/bulguları rapor etme, tartışma ve değerlendirme.
  • Araştırmayı veya projeyi sunma.

Danışman, Rapor ve Sunum Gereklilikleri

Projenin süpervizörü/danışmanı tercihen COGS Departmanından olmalıdır. COGS bölümü dışında ODTÜ içinden bir profesör kabul edilebilir, ancak bu tür talepler öğrencinin COGS bölümündeki idari danışmanı tarafından onaylanmalıdır.

Genel yönergeler için lütfen Bilişim Enstitüsü'nün mezuniyet projeleri ile ilgili Web sayfasına bakınız: https://ii.metu.edu.tr/term-project

COGS 589 proje raporu formunun, şekiller ve diyagramlar dahil olmak üzere en az 15 sayfa uzunluğunda olması beklenmektedir.

Kaynakça, ileriye dönük dergi makalesi gönderimleri göz önünde bulundurularak konuyla ilgili önceki araştırmaları yeterince kapsamalıdır.

Değerlendirme

Proje raporu ve sunumuna göre başarılı (S) veya başarısız (P) notu verilecektir.